fbpx
Mestnik
FOTO: Cukarca.
Aktualno Izlet Narava & zdravje Novice Zanimivosti & Zabava

Cukarca: za velike in male ljubitelje adrenalina

Po dolgi, a mili zimi, nas ob teh prijetnejših dnevih vleče ven, v naravo. Tistim, ki zgolj sprehod po gozdu ne zadošča, je nedaleč od nas na voljo doza adrenalina. V Šentvidu pri Stični se nahaja doživljajski park Cukarca. Ste že slišali zanj? Ljubitelji višav, strmin in raziskovalne duše, te vrstice so za vas.

Za vse nekaj! V adrenalinskem parku na skupni dolžini 800 metrov svoj adrenalin lahko sprostite na 80 vajah. Tudi najmlajši so željni adrenalina in zato ne rabijo ostati doma. Od drugega leta dalje, seveda v spremstvu staršev, se malčki namreč lahko podajo na Bobijevo progo. Tudi za tiste malo večje in tiste največje je zabava poskrbljena. Premagovali boste strah pred višino, lovili ravnotežje, morda bo naporno, a na koncu še kako vredno.

Ljubitelje višin, ovir in adrenalina čaka 80 vaj. FOTO: Adrenalinski park Cukarca.

Če vam bo ostalo še kaj energije, vam je v parku na voljo tudi skupno 2 kilometra kolesarske poti. Te niso namenjene zgolj izkušenim gorskim kolesarjem, temveč tudi najmlajšim navdušencem. Gor, dol, čez drn in strm se boste lahko podali tudi na pumptracku, na skakalnicah pa tekmovali kdo skoči višje ali dlje.

Višina plezalnih sten sega do 10 metrov, možnih je 50 različnih smeri. FOTO: Adrenalinski park Cukarca.

V višave se boste lahko povzpeli na dveh plezalnih stenah, do 10 metrov visoko boste lahko prišli. Park Cukarca se lahko pohvali s podatkom, da sta to edini umetni steni te velikosti v Sloveniji, umeščeni v naravni prostor.

Na plezalno steno so vabljeni vsi, tudi začetniki. Tisti bolj vešči boste na skupno 300 kvadratnih metrih površin lahko ubrali 50 različnih plezalnih smeri.

Učna pot za male učenjake

Tisti, malo manj željni adrenalina, a vedoželjni imate na voljo učno pot. Pot, ki je poimenovana po bobru Bobiju, je namenjena mlajšim obiskovalcem. »Na 470 metrov dolgi krožni poti sredi čudovitega dolenjskega gozda obiskovalci srečajo 35 lesenih skulptur živali. Ob njih so predstavitvene table, s pomočjo katerih obiskovalci spoznajo osnovne lastnosti živali in še kakšno zanimivost. Ob pozornem opazovanju, živali oživijo, se oglasijo in se pustijo pobožati,« sporočajo iz Cukarce.

VSTAVI FOTO Cukarca 2: 470 metrov dolga učna pot polna presenečenj. FOTO: Adrenalinski park Cukarca.

Včasih pa si želimo zgolj malo spočiti, kajne? Sprostitev lahko poiščete na plaži, sicer brez morja. Lačni, žejni tam ne boste. No, glede na to, koliko energije boste tam sprostili, niti ne smete biti za nič prikrajšani.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih