fbpx
Mestnik
Fotografija je nastala ob eni uspešnejših promocijskih akcij NTK Krka v veliki avli novomeške Qulandije. Od leve proti desni: predsednik NTK Krka Jernej Jedlovčnik, nadarjena krkašica Kim Kastelic z deklico, ki se je prvič srečala z malo bel žogico in dolgoletni športni delavec in vaditelj v klubu Dušan Pezelj-Dule, ki je pred dvema mesecema s kolegi ustanovil namiznoteniški klub v Šentjerneju in postal njegov predsednik. (Foto arhiv NTK Krka)
Aktualno Namizni tenis Šport

Dan odprtih vrat namiznoteniškega kluba Šentjernej

Namizni tenis je pred 50 in več leti veljal za enega nosilnih športov v dolini pod Gorjanci –

Namizni tenis je šport za vse starosti. Igrajo ga lahko majhni otroci kot tudi starejši tja do 90 in več let. V ping – pongu tekmuje več kot 40 milijonov športnikov po vsem svetu, rekreativno pa mnogo, mnogo več.

4. junija 2020 so šentjernejski zanesenjaki ustanovili klub

Pri igri za zeleno mizico se otroku razvijejo motorične sposobnosti: koordinacija, hitrost, refleks, spretnost, predvidevanje in vzdržljivost. V najmlajšem slovenskem klubu bodo največji poudarek posvečali razvoju mladih igralcev, zato vse zainteresirane vabijo, da se jim pridružijo. Priložnost za vpis v klub bo že v soboto, 10. oktobra 2020, od 9. uri naprej, ko klub pripravlja v telovadnici OŠ Šentjernej Dan odprtih vrat namiznega tenisa. Tam bodo lahko otroci od 6-ega leta starosti naprej, kakor tudi starejši, spoznali to zabavno, a zanimivo in atraktivno igro.

V ospredju predvsem delo z mladimi

Sobotno dopoldne bo v telovadnici pestro, saj se bodo obiskovalci lahko pomerili v najhitrejši igri z žogo, lahko si bodo ogledali priložnostno razstavo o ustanovitvi kluba in njegovo odmevnost v medijih, Dan pa bodo s prikazom dobrega ping ponga popestrili najmlajši igralci NTK Krka iz Novega mesta.

Žal pa je virus Covid 19 tisti, ki kroji življenje po vsem svetu. Udeleženci se bodo morali ravnati po navodilih NIJZ, v najslabšem scenariju pa lahko sledi tudi odpoved prireditve.

Ob tej priložnosti vabilo še vsem drugim rekreativcem, saj se bo vadba za starejše začela v sredo, 16. septembra, od 17.45 naprej v prostorih Kobra Teama v Šentjerneju.

Vabljeni in pridite v telovadnico OŠ Šentjernej na dan ODPRTIH VRAT, v soboto, 10. oktobra 2020, ob 9. Uri. Bo kaj videti in ne bo vam žal obiska.

(D.P.)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih