fbpx
Mestnik
Jedrt Jež Furlan, založba goga
Jedrt Jež Furlan, sodelavka založbe Goga ter programska vodja festivala
Aktualno Dogodki Kultura

Danes se pričenja Novo mesto Short, festival kratke zgodbe

V Novem mestu se drevi začenja tradicionalni petdnevni festival pripovedovanja in kratke zgodbe Novo mesto short. Med festivalom bodo po pogovoru z nominiranci v petek zvečer razglasili nagrajenca za najboljšo kratkoprozno zbirko preteklega leta. Za nagrado Maruše Krese se potegujejo Ajda Bračič, Miklavž Komelj, Mojca Kumerdej in Vesna Lemaić.

Med festivalom, ki ga letos pripravljajo s sodelovanjem različnih literarnih in založniških društev ter združenj, bodo pripravili dva literarna in dva pripovedovalska večera ter okroglo mizo ob izidu antologije slovenske kratke proze Brez milosti, je povedala programska vodja festivala kratkih zgodb Jedrt Jež Furlan.

Pogovarjali se bodo tudi z nominirankami in nominiranci in za konec festivala pripravili še zajtrk s prejemnikom novomeške letne nagrade za najboljšo zbirko kratkih zgodb. To so letos preimenovali v nagrado Maruše Krese. 

STA/DB

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih