fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina

Decembersko dogajanje v Novem mestu: Preko televizijskega in spletnega prenosa Miklavž in župan nagovorila občane

V letošnjem letu je epidemija COVID-19 nepričakovano posegla v naša življenja. Da bi preprečili okužbe, pomagali rizičnim skupinam in zdravstvenemu sistemu, v letošnjem letu ne bomo praznovali na javnih prireditvah, kljub vsemu pa za občane in obiskovalce v Mestni občini in na Zavodu Novo mesto pripravljamo nekaj prazničnega vzdušja. Naredimo si lep in odgovoren Veseli december. Zakorakajmo zdravi in polni optimizma v novo leto 2021.

Praznična razsvetljava bo v mestnem jedru Novega mesta tradicionalno zasvetila na predvečer, ko goduje sveti Miklavž. Lučke se bodo prižgale na Glavnem trgu, na Kandijskem mostu, na Florjanovem trgu pri tržnici, na Prešernovem trgu in v parku KC Janeza Trdine. Na Glavnem in na Novem trgu bodo sprehajalci lahko uživali ob pogledu na veliki in bogato okrašeni novoletni smreki, pred mestno hišo pa pripravljamo posebno ambientalno video projekcijo, foto točko (selfie-point) in nabiralnik za skrite želje in dobre misli za Dedka Mraza. Osvetlitev mesta bo v tem težkem letu še posebno simbolna in čarobna, namenjena veselju in miru, ki ju danes vsi še bolj izdatno potrebujemo. Ob spoštovanju epidemioloških pravil ste vabljeni na sprehod čez praznično okrašeni Glavni trg, Miklavž in župan pa bosta vse občane nagovorila preko televizijskega in spletnega prenosa.

V Zavodu Novo mesto smo pripravili tudi projekt postavitve drsališča, vendar kot kaže razmere žal ne bodo dopuščale obratovanja. Še vedno pa upamo, da bi ob sprostitvi ukrepov lahko postavili adventne stojnice in hiške, kjer bodo obiskovalci ob spoštovanju ukrepov lahko nakupili darila in se okrepčali z lokalnimi dobrotami. Načrtujemo tudi snemanja on-line koncertov lokalnih glasbenikov, ki pa trenutno niso dovoljena. Vse načrtovane aktivnosti so odvisne od epidemiološke slike in ukrepov, ki bodo v veljavi v naslednjih tednih.

Mestna občina in Zavod za šport, kulturo, turizem in mladino Novo mesto v letošnjem letu pripravljamo “Drugačen Veseli december”. Ob spoštovanju ukrepov občane in obiskovalce vabimo na odgovorno, aktivno preživljanje prostega časa, na sprehod po mestnem jedru in okoliških pohodniških poteh ter ogledu on-line programa v toplem zavetju doma.

Zavod Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih