fbpx
Mestnik
VIR: GRC Novo mesto
Aktualno Zanimivosti & Zabava

Dedek Mraz obiskal najmlajše v novomeški bolnišnici

17 otrok, ki se trenutno zdravijo na otroškem oddelku Splošne bolnišnice Novo mesto je danes obiskal dobri mož, dedek Mraz. Bolnišnica je obisk pripravila s sodelovanjem Društva prijateljev mladine Mojca in novomeških poklicnih gasilcev, ki so dedku Mrazu pomagali in z zelenice ob bolnišnici v košari gasilskega vozila dvignili do oken.

Ker dedek Mraz bolnih otrok zaradi nevarnosti okužbe z novim koronavirusom ne more obiskati, jih je od zunaj pozdravil in razveselil s košaro sladkih presenečenj ter z darili različnih donatorjev, je povedala predsednica novomeškega društva prijateljev mladine Marjeta Ferkolj Smolič.

Na zelenici pod okni otroških bolniških sob so hkrati za bolne otroke in bolniško osebje zaplesali plesalci novomeškega plesnega studia in jim s skupnimi močmi pričarali delček božično-novoletnega veselja, je še dejala.

Direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto Milena Kramar Zupan je dodala, da so obisk dedka Mraza pripravili, da bi bolnim otrokom, ki so prikrajšani za dogodke veselega decembra, pokazali, da v bolezni in tej stiski niso sami. Da obstajajo društva in dobri ljudje, ki jim je mar za njih in širšo družbo, je dodala.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih