fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij Zanimivosti & Zabava

Dijaki in učitelji so se združili v virtualnih razredih

Na Srednji zdravstveni in kemijski šoli so se dijaki in učitelji odločili, da si popestrijo pouk na daljavo z dnevom rdečih oblačil, modnih dodatkov in ličil. Začel se je veseli december, ki je sicer drugačen od preteklih, a kot so zapisali z dobro voljo in skrbjo drug za drugega lahko prav tako lep. Nastali so lepi spomini. Zasijali pa so tudi v belih uniformah v podporo vsem zdravstvenim delavcem, ki se trudijo za ljudi in za življenja.

10. december- dan rojstva Marije Tomšič, prve medicinske sestre na Dolenjskem

“Na Srednji zdravstveni in kemijski šoli smo si dijaki in učitelji vseh programov danes oblekli uniforme, ki jih nosimo pri praktičnem pouku. V virtualnih učilnicah smo želeli obeležiti 10. december, dan rojstva Marije Tomšič, prve medicinske sestre na Dolenjskem, ki ga obeležujemo kot dan zdravstvene šole. Šole belih uniform in ponosnih mladostnikov, ki se šolajo za poklice v službi človeka, saj se bodoče medicinske sestre in zdravstveniki učijo negovati in skrbeti za bolne ter pomoči potrebne ljudi, farmacevtski tehniki nam pomagajo lajšati bolečine in svetujejo pri ohranjanju zdravja, kemijski tehniki analizirajo in izdelujejo produkte, ki nas pozdravijo, dajejo moč ter izboljšujejo kvaliteto našega življenja na vsakem koraku, kozmetične tehnice pa skrbijo za urejen in negovan videz ter nam pomagajo pri ohranjanju mladosti in lepote.”

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih