fbpx
Mestnik
FOTO: visitdolenjska.eu
Aktualno Izlet Narava & zdravje Novice

Do konca tedna si lahko za 10 evrov sposodite e-gorsko kolo!

V sklopu Dirke po Franciji se tudi Mestna občina Novo mesto in Visit Novo mesto pridružujeta vseslovenski kampanji Slovenske turistične organizacije. Del navijaške evforije tudi Novo mesto – kolesarska prestolnica Slovenije.

V duhu virtualnega navijaškega vala, ki ga ob Dirki po Franciji z nagradno igro Cycling fans of Slovenija ustvarja STO, se s svojimi mnogoterimi kolesarskimi aktivnostmi navijaški vročici pridružuje tudi Novo mesto.

Z dopolnilnim kolesarsko-turističnim programom Novo mesto kot sedež Adrie Mobila, novomeškega kolesarskega kluba, ki bdi nad organizacijo slovenske pentlje, in ki ravno letos praznuje 50 let svojega obstoja, ter kot dolgoletni organizator zaključka zadnje etape Dirke po Sloveniji še dodatno dokazuje, da je upravičeno nosilec naziva kolesarska prestolnica Slovenije.

Ena izmed aktivnosti v sklopu kampanje, organiziranih s strani TIC Novo mesto, je enkratno dolenjsko doživetje v sodelovanju z izkušenim kolesarskim vodnikom in lastnikom novomeškega kolesarskega hotela Jožetom Ravbarjem. Gre za vodeno kolesarsko turo, ki je bilo včeraj, v nedeljo, 17. julija, je udeležence brezplačno popeljala tudi po odseku trase Dirke po Sloveniji in mimo novomeških turističnih znamenitosti.

Na štiriurno 40-kilometrsko pot s približno 500 metri vzpona so se podali udeleženci, se ustavili tudi na Otočcu, v Šmarjeti in v Klevevžu, cilj pa je v duhu Dirke po Sloveniji predstavljal Glavni trg. Pred zaključkom so si udeleženci kolesarskega izleta lahko brezplačno ogledali novo razgledno ploščad v zvoniku kapiteljske cerkve. 

Za vse občane, ki se želijo pridružiti navijaškemu kolesarskemu vzdušju, pa so v času Dirke po Franciji po promocijski ceni za izposojo na voljo tudi e-gorska kolesa. Vse do 24. julija 2022 lahko tako doživite dan na e-kolesu za 10 evrov, ob prevzemu koles na TIC Novo mesto pa si lahko zagotovite tudi zemljevide s kolesarskimi potmi, obenem pa tudi vstopnico za razgledno ploščad kapiteljske cerkve.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih