fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Dogodki Novice

Do nedelje zapora parkirišča na Novem trgu

Festival cvička, ki se konec tedna v prepleteni izvedbi dogodkov 50. tedna cvička, Cvičkarije in Pop Up Wine Festivala premierno predstavlja na treh novomeških prizoriščih, bodo spremljale spremembe v prometnem in parkirnem režimu. V četrtek zvečer, 26. maja 2022, se bo vzpostavila popolna zapora parkirišča na Novem trgu, ki bo trajala do nedelje, 29. maja, spremljale pa jo bodo tudi zapore bližnjih ulic. Za olajšan in pretočen dostop do mestnega jedra bo posledično v petek in soboto organiziran brezplačni avtobusni prevoz na relaciji avtobusno postajališče Revoz–avtobusno postajališče Kandija (ob vhodu na makadamsko parkirišče Kandija) in obratno.

Popolna zapora parkirišča Novi trg bo vzpostavljena od četrtka, 26. maja 2022, od 23. ure do nedelje, 29. maja 2022, do 2. ure. V soboto in nedeljo bo popolna zapora razširjena tudi na ulico Novi trg, ki vodi iz Rozmanove ulice proti parkirišču, ulico Na Loko in Dalmatinovo ulico. Obvoz v času zapore ne bo urejen, stanovalcem in lastnikom objektov pa bo omogočen dostop.

Poleg zapore na Novem trgu bo v petek, 27. maja 2022, med 16.30 in 18.30 za izvedbo povorke potekala tudi kratkotrajna zapora Kandijskega mostu, obvoz pa bo urejen na relaciji Rozmanova ulica–Prešernov trg–Kapiteljska ulica–Trubarjeva ulica–Rozmanova ulica.

Brezplačni avtobusni transfer bo deloval v času Festivala cvička v petek in soboto, 27. in 28. maja 2022, med 18.00 in 1.30, povezoval pa bo parkirni prostor pred podjetjem Revoz (Belokranjska cesta 4) in avtobusno postajališče Kandija (ob vhodu na makadamsko parkirišče Kandija) nasproti FURS-a. Vozil bo vsakih 30 minut.

FC - prevoz

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih