fbpx
Mestnik
FOTO:MONM.
Aktualno Novice

Do petka popolna zapora cestnega odseka Ulice Slavka Gruma

V Novem mestu bo med prenovo cestišča in urejanjem komunalne infrastrukture na Ulici Slavka Gruma med križiščem z ulicama Drska in Brod ter križiščem s Cesarjevo ulico od danes do petka potekalo zaključno asfaltiranje, ki bo terjalo popolno prometno zaporo tega cestnega odseka. Dostop bo z vozili možen le zjutraj pred 7. uro in zvečer po 19. uri.

Vsi dovozi in dostava bodo v času zapore onemogočeni, do zgradb bo možno priti le peš, so opozorili na novomeški občini.

Od danes do petka tudi ne bo več možen dostop prek gradbišča do parkirišč na tem območju, so dodali.

Omenjeni ulični odsek bo popolnoma zaprt tudi za ves motorni promet stanovalcev in poslovnih uporabnikov. Ti se lahko za nujne prehode obrnejo na predstavnika izvajalca, so še sporočili z novomeške občine.

Dela na Ulici Slavka Gruma sicer obsegajo prenovo vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, vseh križišč in priključkov, vodnega odtoka, ureditev fekalne in meteorne kanalizacije ter prenovo vodovoda.

Po končanju prenove se na navedenem območju obeta sprememba prometnega režima s prednostnim potekom prometa po ulici.

V projekt je vključena tudi gradnja kolesarskih stez v skupni dolžini približno 2,2 kilometra. Te bodo vodile od Osnovne šole Drska do brvi prek Krke v Irči vasi in nato naprej do križišča s Straško cesto v Bršljinu. Povezale bodo sicer s Krko ločena mestna predela Drska in Bršljin.

Celotna naložba bo skupaj z davkom stala nekaj manj kot 1,9 milijona evrov. Gradnjo kolesarske steze bo z nekaj več kot 125.000 evri podprl Evropski sklad za regionalni razvoj.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih