fbpx
Mestnik
Aktualno Politika

Dobrodelne majčke za srečne tačke

Prostovoljke in prostovoljci Društva za zaščito živali Novo mesto so bili na področju varstva živali aktivni celo leto, še posebej pridni pa so decembra. Praznično vzdušje so izkoristili za prodajo dobrodelnih majčk, ki nosijo posebno sporočilo. Izkupiček od prodaje majčk bo kot pri vseh dobrodelnih akcijah društva šel  predvsem za oskrbo kolonij prostoživeč muc s hrano in anti-parazitiki, ter za pomoč socialno ogroženim lastnikom živali.
V društvu veliko poudarka dajejo tudi izobraževanju o pomenu sterilizacij in kastracij, takšen je tudi eden izmed sloganov na dobrodelnih majčkah, ki se glasi: »Steriliziraj in kastriraj – za lepši mačji svet prispevaj.« Ker se v društvu zavedajo, da lahko čisto vsak prispeva k lepšemu jutri zapuščenih in pomoči potrebnih živali, so snovali tudi drugi slogan: »Za srečne tačke, kremplje, krake skupaj delamo korake.« Dobrodelne majčke z obema sloganoma lahko v črni in beli ediciji kupite preko e-naslova: info@dzzz-nm.si
Minulo soboto so na dobrodelni stojnici v novomeški Supernovi z nakupi majčk in donacijami dobrih ljudi za varovance društva zbrali kar 1049,40€. Na fotografiji iz leve proti desni: Lina Debeljak, Vesna Plavec in Anja Pavlin.
 Avtor fotografij z novimi majčkami: Tomaž Grdin.

DOBRODELNI SKOZI CELOTNO LETO – TUDI ZA SREČNE ŽABICE!

V društvu skozi celotno leto na različne načine pomagajo zapuščenim živalim, predvsem mucam, v spomladanskem času pa so izvedle tudi akcijo Novo mesto za srečne žabice, kjer so s prostovoljci na različnih lokacijah prenašali dvoživke čez nevarne cestne odseke. Junija so na terasi Gostišča Loka priredili tudi pravi mačji žur – že četrti dobrodelni koncert Novo mesto za srečne tačke in z glasbenimi prijatelji zbirali prostovoljne prispevke za srečnejše tačke.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih