fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Društva Novice

Dobrodelni koledar “Za srečne tačke”

V Društvu za zaščito živali Novo mesto so že dva zaporedna decembra organizirali dobrodelni koncert s srečelovom “Novo mesto za srečne tačke”, s katerim so širili sporočilo o odgovornem skrbništvu živali ter zbirali sredstva za zapuščene živali. »Skupno smo napisali že tri zgodbe o srečnih tačkah in tudi letos jo bomo – le nekoliko drugače,« pravijo.

Ker letos zaradi razmer ne bodo izpeljali dobrodelnega koncerta, so se v društvu odločili, da naredijo dobrodelni koledar “Novo mesto za srečne tačke”. Tema    koledarja so ljudje različnih poklicev in profesij (od zdravnika in veterinarke vse do vinogradnika in trgovke) in rešene živali – oziroma kot pravijo v društvu: ljudje našega mesta za srečne tačke.

Društvo, ki se že več let intenzivno ukvarja z zaščito živali, predvsem s problematiko zavrženih in nikogaršnjih mačk. Sedež imajo v Novem mestu, aktivno pa sodelujejo tudi v Straži, Dolenjskih in Šmarjeških Toplicah, Mirni Peči in ostalih dolenjskih občinah. »Kljub temu, da se lahko aktivni prostovoljci preštejemo na prste ene roke, nas na srečo podpira veliko ljudi,« pravijo.

Za več informacij o samem koledarju in nakupu pišite na info@dzzz-nm.si.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih