fbpx
Mestnik
Aktualno Politika Vrtci, šole, študij

Donacija Zasebnega vrtca Modrinček

V Društvu življenje brez nasilja delujemo na področju preprečevanja nasilja v družini. Zavzemamo se za ženske ter matere in otroke, žrtve nasilja v družini. Delujemo kot humanitarna, nevladna in neprofitna organizacija, ki izvaja verificirana programa Varna hiša in Svetovalnica za žrtve nasilja.

V društvu vsako leto na različne načine obeležujemo Mednarodne dneve boja proti nasilju nad ženskami. Letos smo v okviru programa Varna hiša organizirali e-strokovni posvet z naslovom »Skrb zase v delovnem okolju«, ki se ga je udeležilo preko 120 udeležencev.

Z mislijo na prihajajoče praznične dni pa smo se v času mednarodnih dni povezali tudi z Zasebnim vrtcem Modrinček iz Novega mesta, ki je organiziral akcijo zbiranja materialnih artiklov za ženske, matere in otroke, ki so nastanjeni v Varni hiši. Ko se ženske oz. matere z otroci umikajo iz svojega domačega okolja, kjer so življenjsko ogrožene zaradi nasilja nad njimi, se namreč pogosto namestijo pri nas brez osebnih stvari (oblek, obutev, hrane, higienskih potrebščin in ostalega). Naš program nima sredstev za nakup le-teh in smo tako odvisni od pomoči in podpore lokalne skupnosti.

Direktorica Zasebnega vrtca Modrinček, ga. Sonja Pezdirc, se je z veseljem odzvala na našo pobudo in spodbudila starše otrok k darovanju. Med 25. 11. in 10. 12. so tako v prostore vrtca prinašali različne materialne dobrine. Ob prevzemu smo bili zelo presenečeni nad količino in pestrostjo zbranih artiklov. Prijetno so nas presenetile tudi domače marmelade, domača vložena rdeča pesa ter skrbno pripravljena darilca za otroke in gospe.

V teh dneh, ko večina družin doma pripravlja različne pogostitve in srečanja s svojimi najbližjimi, lahko žrtve nasilja zaradi svojih težkih situacij doživljajo še dodatne stiske. Veliko se jih namreč po odhodu od doma znajde tudi v hudi finančni stiski. Zbrana materialna pomoč in simpatična darilca bodo zagotovo pripomogla, da si bodo v prihajajočih prazničnih dneh lažje pričarale nekaj božično-novoletnega vzdušja in se veselile ob odpiranju daril.  

Vsem staršem, ki ste skupaj s svojimi otroci darovali, se iz srca zahvaljujemo. Z direktorico vrtca, go. Sonjo Pezdirc, smo se dogovarjali, da bi akcijo lahko ponovili prihodnje leto. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi lahko ponovno polepšali praznike ženskam, materam in otrokom, žrtvam nasilja v družini.

Tudi vsem vam želimo prijetne in tople prihajajoče praznike v krogu svojih domačih.

Andreja Murgelj, Društvo življenje brez nasilja

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih