fbpx
Mestnik
Štipendisti RK
Štipendisti RK radi pomagajo na humanitarnih akcijah
Aktualno Društva Vrtci, šole, študij

Donatorji že 18 let skrbijo za štipendije tistih, ki niso upravičeni do državne

Območno združenje RKS Novo mesto bo tudi v prihodnjem šolskem letu pomagalo s humanitarno pomočjo v obliki štipendije dijakom in študentom.

V šolskem letu 2022/23 je 12 dobrosrčnih donatorjev prispevalo za 22 štipendistov, 21 dijakov in enemu študentu. Vsako leto na novomeškem Rdečem križu dobijo precej prošenj od tistih srednješolcev, ki niso upravičeni do državne štipendije, npr. ker nimajo slovenskega državljanstva, ker so zamenjali šole in izhajajo iz socialno šibkih družin. Že 18 leto tem dijakom na Rdečem križu pomagajo s pomočjo ljudi, ki vsak mesec prispevajo botrsko pomoč.

Tudi letos želijo pridobiti donatorje, ki bodo RK nakazali po 84 eur na mesec, oni pa naprej prejemnikom štipendije. Predvsem želijo vse nas spomniti na šolske dni, ko smo si želeli uresničiti kakšno svojo skrito željo pa nam starši niso mogli pomagati.

Kakor so povedali prejemniki pomoči, sredstva porabijo za plačilo šolskih in obšolskih dejavnosti, za plačilo šolskih uniform in IKT opreme. Med šolskim letom dijake in študente RK spremlja pri šolskem uspehu, ki ne sme izostati, s tem bi se prekinilo redno mesečno nakazilo. Ob polletju prejemniki štipendije dostavijo obvestila o uspehu in takrat RK donatorjem pošlje polletno poročilo. Štipendisti pa se radi udeležujejo njihovih humanitarnih akcij, ki jih organizirajo na OZ RKS Novo mesto.

Letos imajoo več novih prošenj, nekaj dijakov pa ima možnost, da prejema štipendijo tudi naprej, zato računajo na do sedanje in nove donatorje za štipendije.

B.O./D.B.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih