fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Dostava hrane v Novem mestu: Veliko stroškov, manjše povpraševanje kot v prvem valu

Slovenski ponudnik dostave hrane na dom Ehrana beleži velik porast naročil, medtem ko novomeški gostinci pravijo, da je bilo v prvem valu večje povpraševanje kot sedaj.

Slovenski ponudnik dostave na dom Ehrana deluje že 10 let, združuje več kot 400 restavracij po vsej Sloveniji. Kot so pojasnili se je 150 restavracij na novo pridružilo v času epidemije, vsak dan pa dodajajo nove restavracije. Trenutno delujejo v Ljubljani, Mariboru in Celju. Tudi število dnevno registriranih uporabnikov se je v času karantene početverilo, prav tako so v času epidemije zaznali znaten porast naročil.

Kakšno stanje je v novomeški regiji

V novomeški Atmosferi, ki se nahaja na Ulici Slavka Gruma , ponujajo tako hrano kot pijačo. Kot pravijo je povprašpevanje po dostavi manjše kot v prvem valu koronavirusa. “Vseeno pa nekaj je,” sporočajo.

Tudi v Gostišču Loka upajo, da se bodo odprli kmalu, saj kot pravijo, da tako dolgo ne bo šlo, če ne bo pomoči od države. V Gostišču poleg dostave malic v dopoldanskem času vse do petka ponujajo tudi tople napitke ter sladice vse dni v tednu. Kot pravijo so toplo napitki in sladice odvisne od vremena, saj se v primeru lepega vremena veliko ljudi sprehaja in posledično imajo več prometa. “Povpraševanje za malice je tako, da nam omogočajo polovični delovni čas. Je pa zadeva za gostinca dokaj draga: prevoz, embalaža… Težko rečemo kakšna bo bilanc,” pravijo v Gostišču. Šele po koncu koronavirusa bodo lahko ocenili, kakšna je bila bilanca v času dostave.

Pester izbor dostave hrane v Novem mestu

Gostišče Loka
-DelikatesGostišče Dežmar
-Jernejev Hram
-Gostilnica Don Bobi
-Gostilna in prenočišča Gedžo
-Kralj Matjaž
-Gostilna Mrak
-Oštarija Rudolfswerth
-Atmosfera caffe
-Picerija in kava bar Oljka
-Picerija Era
-Gostilna Čefidelj
-Picerija Lavanda

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih