fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Dva mladoletnika vlomila v hišo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 172 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Brežiški policisti so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Šentjernejski policisti prijeli vlomilca z ukradenimi motornimi žagami

Okoli 16. ure so bili šentjernejski policisti obveščeni, da naj bi v naselju Drama neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in pobegnili. Nemudoma so se odzvali in pričeli z intenzivnimi aktivnostmi za prijetje vlomilcev. Na podlagi hitrih in kvalitetnih informacij občanov, ki so storilca na begu opazili, so pri Zameškem izsledili in prijeli dva mladoletnika iz Dobruške vasi, ki sta imela pri sebi ukradeni motorni žagi. Odvzeli so jima prostost in ju privedli na policijsko postajo. Ugotovljeno je bilo, da sta mladoletnika v gospodarskem objektu ob hiši vzela orodje, s katerim sta vlomila v hišo in odtujila motorni žagi. O dejanju mladoletnikov so policisti obvestili starše in center za socialno delo. Zoper vlomilca bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

PROMETNA VARNOST

Kršitelju zasegli avtomobil

Policisti PP Brežice so med kontrolo prometa v Gornjem Lenartu nekaj po 9. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavljali voznika osebnega avtomobila Renault clio. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo, potem pa ustavil in peš pobegnil. 18-letnega kršitelja so izsledili in prijeli. Ugotovili so, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa sta bili nameščeni registrski tablici, ki pripadata drugim vozilom. Renalut clio so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Prekoračitev hitrosti

Na Obrežju so policisti nekaj po 11. uri ustavili voznika osebnega avtomobila BMW X5 švicarskih registrskih oznak, ki je območju Čateža ob Savi  vozil s hitrostjo 182 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 52 km/h. 43-letnemu državljanu Severne Makedonije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Loče, Dobova, Slovenska vas, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 27 državljanov Sirije, devet državljanov Maroka, sedem državljanov Afganistana, šest državljanov Konga, pet državljanov Indije, tri državljane Bangladeša, dva državljana Iraka, dva državljana Kameruna, dva državljana Turčije in po enega državljana Šrilanke, Senegala in Pakistana. Na območju PP Črnomelj (Miliči) so prijeli državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih