fbpx
Mestnik
Potres
Aktualno Novice

Dva potresa

Včeraj so seizmografi državne mreže zaznali dva potresa na območju Dolenjske: enega pri Ivančni Gorici, drugega pa pri Dolenjskih Toplicah, katerega so čutili Stražani ter nekateri Novomeščani.

Potres v Ivančni Gorici

Ob 9.15 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo ,Agencije RS za okolje, zabeležili potres magnitude 1,1 v bližini Ivančne Gorice, 29 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili prebivalci občine Ivančna Gorica. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98).

Potres v Dolenjskih Toplicah

Ob 13.05 so seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic Urada za seizmologijo ,Agencije RS za okolje, zabeležili potres magnitude 0,8 v bližini Dolenjskih Toplic, 52 km jugovzhodno od Ljubljane. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Novega mesta in Straže. Ocenjujejo, da intenziteta (učinki) potresa ni presegla III. stopnje po evropski potresni lestvici (EMS-98), poroča uprava za zaščito in reševanje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih