fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Zanimivosti & Zabava

Ember – NOVO TLENJE NA SLOVENSKI INDIE ROCK GLASBENI SCENI

Pepel je prva skladba mladincev, ki večinoma prihajajo iz okolice Šentjerneja. Zvočno so se našli nekje v indie rock valovanju. 19- letni frontman skupine Davor Vovko ter basist zasedbe Nejc Hodnik sta (recimo temu tako) »najstarejša« člana skupine. Po letih jima sledi 18-letni kitarist Jakob Fifnja in že skoraj 16-letni bobnar Nik Švalj Pleskovič. Ember so se poimenovali, ker je, kot pravijo, želja po ustvarjanju nečesa novega kisik njihovemu ognju. V skladbi Pepel so after milenijski dečki našli zvok in tok, ki je nekakšno stičišče zvočnih estetik že minulih in modernejših kulis.

Tu velja omeniti, da jih je imelo v domačih krajih kaj navdihovati in peljati – z neumornim valom glasbe, ki vre iz dolenjskega konca. Davor, Nejc, Jakob in Nik veliko zaslug za ta pojav pripisujejo Gorjancem, cvičku in bogati kulturni dediščini. Kar se tiče ustvarjanja pa, da so zelo pomembni tudi krajši odmori med navali inspiracije. Bo že držalo.

»Kaj naj storim, ko vse bledi?
V ogenj vrgel bi vse stvari,
nato poslal bi dež, da pogasi.
Vse, kar ostane, je pepel in kri …»

Videospot si lahko ogledate na povezavi: EMBER – Pepel – YouTube

Skladbo so ustvarili:

Vokal, besedilo: Davor Vovko

Električne kitare: Jakob Fifnja

Boben: Nik Švalj Pleskovič

Bas kitara: Nejc Hodnik

Produkcija, mix, aranžiranje: Igor Ilić

Mastering: Darius van Helfteren (Amsterdam mastering)

Snemanje in montaža videospota: Maj Valerij

Skladba je izšla pri produkcijski hiši in založbi INJA MUSIC RECORDS (Anja Pavlin & Igor Ilić)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih