fbpx
Mestnik
Aktualno Društva Novice

Enaindvajset srčnih ljudi na krvodajalski akciji

Tako lepo število krvodajalcev je prišlo na letošnjo drugo terensko krvodajalsko akcijo, tokrat v OŠ Šentjernej. Prav razveselili smo se lepega števila, ker so zaloge krvi izredno nizke, še vedno je veliko odsotnosti zaradi bolezni oz. karanten in to se pozna tudi po odvzeti količini krvi.

Štirje so k darovanju pristopili prvič, a ne tudi zadnjič. Kar nekaj jih je prišlo brez predhodnega naročila, ker so videli objavo oz. jih je k temu nagovoril kateri od znancev.
Krvodajalci se še vedno predhodno naročijo, da ne prihaja do gneče na vpisu, kar jim je zelo všeč. Ko so vstopili v prostore šole, sva jih sodelavki iz OZ RKS na vstopni točki povprašali po zdravstvenem stanju in izmerili temperaturo, potem pa so odšli po utečeni navadi od vpisa, laboratorija, zdravnika in do prijaznih zaposlenih na odvzemnih mestih, na koncu so prejeli še darilce OZRKS Novo mesto.


Za malico je tokrat poskrbela ekipa Zavoda za transfuzijsko medicino Ljubljana s sendviči, vodo in sokom, prostovoljka Albina je poskrbela, da so krvodajalci dobili čaj in kavo, ki so ju pripravili v šolski kuhinji. Vse je teklo kot po maslu, sporoča Mateja Šlajkovec iz OZ RKS NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih