fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Epidemološka slika v Dolenjski regiji je vsak dan slabša


Zdravstveni dom Novo mesto je objavilo sporočilo, kjer pravijo da, so današnje številke pozitivnih brisov oz. okuženih s SARS Cov-2 že alarmantne.


Kot pravijo se skupaj z epidemiološko službo in ostalimi sodelavci trudijo že od meseca marca, da okužbo obvladujejo. Sprejeli in uvedli so potrebne varovalne ukrepe: nadzorovan in varovan vstop v ZDA NM, potrebna distanca v čakalnicah, razkužila po vseh oddelkih, nošenje zaščitne obrazne maske, z namenom boljše dostopnosti in hitrejše obravnave oseb potencialno okuženih oz. s sumom na okužbo s SARS Cov-2, so z dne 28.9.2020 odprli dodatno COVID točko po sistemu ambulante in “drive-in”.


Glede na neugodno epidemiološko situacijo in glede na že močno obremenjen zdravstveni sistem, si bodo tudi v nadaljne prizadevali po najboljših močeh vzdrževati delovno okolje za zaposlene in s tem varno obravnavo pacientov.

ZD Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih