fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
Aktualno Društva Košarka Novice Šport

Fenomenalni Troti v finalu 2. lige

Košarkarji novomeških Trotov so se z izjemno ekipno košarko in drugo zmago proti ekipi Portoroža, prvič uvrstili v finale 2. slovenske košarkarske lige. Končnica je v košarki, ne glede na raven ali geografijo lige, nekaj posebnega. Igra se močneje, hitreje, bolj trdo, dejansko se v tej fazi tekmovanja zares pokaže, kdo je najboljši. Troti celotno sezono potrjujejo in dokazujejo, da je ekipa vedno močnejša od posameznika in tudi v polfinalu končnice, v gosteh pri Portorožu, so to potrdili.

Izjemna ekipna predstava, složno in nepopustljivo v obrambi, povezano in uigrano v napadu. Troti so vodili od začetka do konca, dobili vse četrtine in svojo prvo, zgodovinsko uvrstitev v finale potrdili z zmago za 21 točk (rezultat 86:65 (Pavić 23 točk in 11 skokov, Janc 16 točk in 5 asistenc).

FOTO: Občina Novo mesto.

Finale se bo začel v soboto, 16. aprila, na svojega nasprotnika pa še čakajo.

Troti so mlad klub, deset let so praznovali v »koronskem« letu 2020, ki svojo identiteto gradi na povezani skupnosti, kjer je košarka veliko več, kot le tekmovanje. A kjer tekmujejo, želijo moč njihove skupnosti tudi pokazati. Letošnja sezona je velikanski uspeh, izjemna potrditev, kaj složnost in predanost (sprva) majhne skupine prijateljev, zmore, so ponosno zapisali pristojni na spletni strani občine.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih