fbpx
Mestnik
Aktualno Vrtci, šole, študij

Foto: 26. let ‘novomeške’ četvorke 

Znamenita maturantska četvorka se je pričela plesati v Novem mestu in sicer leta 1997 pod okriljem Plesnega centra Dolenjske, ki sta ga ustanovila in vodila Boris in Mirjana Vovk ter dolgoletni ravnatelj Ekonomske šole v Novem mestu, Jože Zupančič. Kasneje je organizacijo prevzela Plesna zveza Slovenije in sicer leta 2002.

Danes točno opoldne so naši maturantje odplesali četvorko, čačača, džajv, salso ter argentinski tango ter se s plesom poslovili od srednješolskih klopi.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije so mladi danes plesali še v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Brežicah, Krškem, Črnomlju, Tolminu, Slovenskih Konjicah, Sežani, Šentjerneju, Mirni, Litiji in na Ptuju ter v 25 krajih v Srbiji, na Slovaškem, Madžarskem, v Severni Makedoniji in Črni gori.

Plesna zveza Slovenije je zapisana v Guinnessovo knjigo rekordov v sinhronem plesanju v letih 2009, 2010 ter 2011, ki še danes velja za rekord vseh rekordov, ko je po trgih plesalo kar 33.202 maturantov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih