fbpx
Mestnik
Ahmed, Festival NP, NPV
Aktualno Kultura

FOTO: Ahmed Burić, sin puščave napolnil Glavni trg

Ahmed Burić, pisatelj, pesnik, novinar in kolumnist, eden najvidnejših intelektualcev na področju nekdanje Jugoslavije, je včeraj premierno v Novem mestu predstavil svoj prvi album Sin pustinje (sin puščave), ob spremljavi pevca in instrumentalista Damirja Imamovića, kitarista Tonija Kitanovskega ter basista Žige Goloba v sklopu Festivala novomeško poletje in Novomeških poletnih večerov.

S svojo močno interpretacijo besedil je vsekakor vplival na magično vzdušje, ki se je orisalo ob maketi Novega mesta na Glavnem trgu. Številni obiskovalci dogodka so z bučnim aplavzom pokazali svoje navdušenje nad poezijo pesnika, ki bi ga lahko zaradi pogostih krajših bivanj v Novem mestu, vzeli skoraj za “Novomeščana”. Lahko bi rekli, da se je zgodila prava salonska soareja v poletnem vetru.

Pri Založbi Goga je Burić leta 2016 izdal pesniško zbirko Vrata raja, v letu 2020 pa je izšel Burićev roman Ali ti je smešno, da mi je ime Donald? Album Sin pustinje pa je poleg knjig možno kupiti v Knjigarni Goga.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih