fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Občina

FOTO: Festival urbanega dogajanja

V petek in soboto je potekal Festival urbanega dogajanja, na katerem so si Novomeščani in Novomeščanke lahko privoščili hrano in pijačo v tako imenoveni Karavani okusov – gre za 1. slovenski food truck festival. Prav tako se je festivalu pridružil grafiter in ilustrator Azram, ki je v Novem mestu naredil že kar nekaj edinstvenih in tudi za Novo mesto pomembnih uličnih poslikav. Hrano in pijačo ste lahko poskusili pri 10 gostinskih prikolicah.

Za glasbo je poskrbel DJ animacijske ekipe Karavane okusov, v soboto pa se je dogajanju pridružila še Novomeška tržnica in druga ter zadnja pomladna Zelemenjava – za izmenjavajo sadik in semen, podtaknjencev rož, zelišč, zelenjav, vrtnarske opreme ter literature z vrtnarskega področja.

Foto: FB Hostel Situla

Tudi letos so pridelke in sadike cvetlic donirale kmetija Pleško, Vrtni center Novo mesto, Cvetličarna Colarič Peter, Cvetličarna Miklavčič, Kmetija Medle, Kmetijska trgovina Trbanc in Cvetličarna Colarič Simona, Krnc d.
o. o. Skupaj so pridobili kar 2000 kosov sadik rož in zelenjave. Marsikdo je oddal samo dobrodelni prispevek v skrinjico, vzel pridelke ali tudi ne. Ob Zelemenjavi se je predstavila tudi Knjižnica semen Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Dijaki Grma Novo mesto – Center biotehnike in turizma so pod mentorstvom profesorice prikazali zasaditev cvetličnih korit ter prikaz priprave naravnih pripravkov za krepitev rastlin in zatiranje škodljivcev.

Foto: OZRK NM

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih