fbpx
Mestnik
Rastoča knjiga, otroci, šola
Aktualno Vrtci, šole, študij

Foto: Peti list Rastoče knjige OŠ Center

Na OŠ Center so sporočilnost Rastoče knjige prepoznali že nekaj let nazaj. Projektu so se pridružili pred petimi leti, ga s predanostjo negovali in letos tako obračajo knjigin peti list. Ni ravno velik jubilej, obeta pa, da bo šolska Rastoča knjiga svoje korenine okrepila in omogočila nove dosežke.

dav

Kako rastejo njihove misli skozi leto, so razmišljali letošnje šolsko leto, ko so učenci pod mentorstvom svojih učiteljev skozi besedo in sliko ustvarjali na temo določenih mesecev. Kaj se je porodilo, kaj so zmogli, so bili ustvarjalni in k rasti Rastoče knjige dodali svoje znanje, pokazali svojo rast? Vprašanja, ki bodo dala odgovor tistim, ki bodo njihovo knjigo, ki jo je spisala mladost in ustvarjalnost, vzeli v roke.

Letos je le-ta nekoliko drugačna kot prejšnja leta. Poleg pesmi, zgodb in slik ponuja tudi križanke, rebuse, uganke, premetanke, horoskop, namige za izlete po Sloveniji, kviz, recepte …

Avtor izbrane misli je Matic Kotnik, letošnji devetošolec, ki v svoji pesmi z naslovom Moja definicija miru pravi: »Vsak hodi v svojo smer, upajmo, da cilj je mir.« Njegova misel, vpisana na peti podstavek Rastoče deklice na hodniku v prvem nadstropju šole, bo gradila trdne temelje kulture, h katerim stremijo na šoli tudi s knjigo in branjem.

V začetku meseca maja so knjigo s pomočjo sponzorjev (AC Krašna, Gazvoda, trgovina in mešalnica barv d.o.o., Elektroinstalacije Adnan Tukić s.p.) izdali tudi v tiskani obliki. Za kvalitetni tisk je poskrbela tiskarna Iris. Knjigo si bo mogoče izposoditi v njihovi šolski knjižnici, v knjižnici Mirana Jarca in v NUK Ljubljana.

(mpb)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih