fbpx
Mestnik
Aktualno Vrtci, šole, študij

Foto: Žogarija v ŠD Marof – oddaja bo na televiziji

V četrtek, 11. maja 2023 so učitelji in učenci OŠ Center skupaj z društvom Media Šport, Nogometno zvezo Slovenija in RTV Slovenija uspešno izpeljali športno družabno prireditev Žogarija. Gre za mednarodni projekt, ki temelji na prepričanju, da nogomet in šport na splošno izboljšata kakovost življenja mladih in jim vcepita veliko življenjskih vrednot. Med najpomembnejše sodijo solidarnost, poštenost in odgovornost.

Rdeča nit vseh Žogarij je zato FAIR PLAY – sodelujem in tudi tekmujem. V športni dvorani Marof so se družili, zabavali, učili in spoznavali vrstnike učenci osnovnih šol Grm, Brusnice, Otočec in Center. Sodelovali so v tekmovalnem in družabnem delu.

V okviru družabnega dela so naši učenci pripravili lokalni obrok, različne vrste okusnih štrukljev, ki so jih na stojnici predstavili Luka Ban, Gašper Blaić, Sara Troje in Ema Cetina, pripravili pa skupaj z učenci njihovi mentorici Marjanca Šetina in Mira Košiček. Organizatorko OŠ Center je ponosno predstavila Luna Goršek.

Mladinski pevski zbor je zapel himno in se predstavil še z dvema pesmima pod vodstvom Ive Vnučec Grđan.
V kvizu znanja so se pomerili Jakob Zemljič, Neža Gorše in Filip Hvala in pravilno odgovorili na vsa tri zastavljena vprašanja.

Ula Kirm in Nikolas Brkić Strman sta se skupaj z učiteljico Nino Bele borila v igri Z Vami gospod Profesor, v kateri so skakali na veliki žogi z ročaji in v vreči ter kotalili žogo velikanko v slalomski tekmi.
Z umetnostjo obvladanja in poigravanja žoge sta se izkazala četrtošolca Matija Špehar in Črt Košak.

Pod vodstvom Nine Bele je nastopila tudi številčna navijaška skupina četrtošolcev, ki se je predstavila z izvirno in s pestro koreografijo na glasbo Žogarija.

V tekmovalnem delu so bili nagrajeni ustvarjalci Najlepše žoge z motivom domoljubja. Tretješolci so skupaj z učiteljico Urško Vuk ustvarili veliko žogo, na kateri so lahko občudovali slastno orehovo potico oslajeno z medom sivke, blejski otok z zvončkom želja, Triglav, človeško ribico, kurenta. Ker pa so ponosni Novomeščani, niso pozabili na situlo in klopotec, ki varuje vinograde Trške gore.

Naši nogometaši so pod vodstvom Dušana Hočevarja zmagali v igri tri na tri. V ekipi so sodelovali tretješolci Nian Pureber, Jošt Kurnik, Gloria Hervol, Ajda Preskar, Oskar Vincek.

Zaključni glasbeni nastop Center banda pa je pod taktirko Tomaža Zorka ponovno požel velik aplavz.

Dogodek si bo mogoče ogledati na RTV SLO – predvidoma 28. maja in ponovitev v mesecu juniju. Kdor si bo oddajo ogledal, bo lahko začutil odlično energijo nastopajočih, tekmovalcev in navijačev.

(mpb)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih