fbpx
Mestnik
Foto: Maribor24.si
Dogodki Aktualno Kronika in policijska poročila

Glasna glasba, omahnil z višine, nesreča z motorno žago

Predvajal glasno glasbo in kršil javni red in mir

V noči na 30. 10. so policisti PP Novo mesto posredovali zaradi predvajanja glasne glasbe v naselju pri Novem mestu. Vzpostavili so javni red in mir in 28-letnemu  kršitelju,  ki  se  je  sprva  izdajal  za  drugo osebo, izdali plačilni  nalog  zaradi  kršenja  javnega  reda  in miru in kršenja določil
zakona o nalezljivih boleznih.

Nesreči pri delu

Nekaj  po 14. uri so bili sevniški policisti obveščeni o nesreči pri delu v Razborju.  Zbrali so obvestila in ugotovili, da je 76-letni moški opravljal dela  na  strehi  stanovanjske  hiše  in stopil na desko, ki se je pod težo telesa  zlomila.  Moški  je  omahnil z višine okoli treh metrov in se lažje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Zaradi nesreče pri delu so okoli 14.30 posredovali tudi policisti PP Krško. Po  prvih ugotovitvah se je 72-letni moški poškodoval z motorno žago, ko je na  strehi objekta žagal del napušča. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, kjer so potrdili, da gre za lažje poškodbe.

Poskus izmika mejni kontroli

Policisti  PMP  Dobova  so  ob  pregledu  tovornega  vlaka, ki je iz Srbije prevažal  pločevino,  v  enem izmed vagonov našli državljana Toga, ki se je skrit med tovorom poskušal izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Predali so ga hrvaškim varnostnih organom.

Nezakonito prestopili državno mejo

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Križevske vasi izsledili in prijeli šest državljanov Bangladeša, na območju Krškega  pa  dva državljana Afganistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih