fbpx
Mestnik
zbor veteranov vojne za slovenijo
Aktualno Politika

Glavni zbor veteranov vojne za Slovenijo v Novem mestu

V soboto, 1. aprila, je Zveza veteranov vojne za Slovenijo v Novem mestu organizirala Glavni zbor veteranov vojne za Slovenijo, ki so se ga udeležili delegati občinskih in območnih združenj veteranov iz celotne Slovenije. Zbor je odprl generalmajor Ladislav Lipič, predsednik zveze. Udeležence so uvodoma pozdravili podžupan Mestne občine Novo mesto Urban Kramar, načelnik Generalštaba Slovenske vojske generalmajor Robert Glavaš in v. d. direktorja Uprave za vojaško dediščino Matjaž Ravbar.

Slavnostni govornik je bil državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Rudi Medved, kulturni program pa so izvedli pevci Šentjernejskega okteta. V prvem delu zbora so bila podeljena najvišja priznanja ZVVS. Iz 0ZVVS Dolenjske sta Red ZVVS III stopnje prejela Marjan Jerman in Zoran Leko. Red ZVVS II stopnje je prejel Marjan Grabnar. Med belokranjskimi veterani so Red III stopnje prejeli Matija Brunskole, Jože Mavrin in Marjan Plut. Red II stopnje so prejeli Zvonimir Radkovič, Martin Henigsman in Bojan Jakša. V drugem delu zbora so bila sprejeta poročila za leto 2022 in načrti za delo v letošnjem letu.

TEKST: MONM. FOTO: V.M.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih