fbpx
Mestnik
Foto: Nezenzurirano.si
Aktualno Dogodki Gospodarstvo Novice

Gostilne bi lahko ves čas stregle hrano

Večino gostincev ne ve, da bi bili lahko že štiri mesec odprti za srežbo hrane. Kot so včeraj razkrili v Odmevih lahko gostilne strežejo obroke pod pogojem, da nudijo malico za zaposlene v podjetjih.

Za Odmeve se je izpostavil gostinec, ki vsak dan postreže 60 obrokov

Na odmevih se je izpostavil gostinec, ki v svoji gostilni vsak dan postreže šestdeset obrokov na dan za zaposlene. Povedal je, da so večkrat prevejrali na NIJZ in ministrstvu za gospodarstvo, ali bi lahko delavce, ki so delali v bližini, postregli v gostilni. Zatrjevali so jim da ne, da lahko le goste, ki spijo v hotelu. Konec decembra pa jih je obiskala inšpektorica z Uprave za varno hrano jim je zatrdila, da delavci lahko jejo v gostilni, če se upošteva ukrepe. Tako so malice začeli streči v januarju.

“Če v gostilno prihajaš v imenu podjetja, ti tam malico lahko postrežejo”

Sinoči je državni sekretar na gospodarskem ministrstvu potrdil, da če prihajaš v imenu podjetja, ti tam malico lahko postrežejo. A te prakse ne uporablja skoraj nobeden v gostinstvu. V sekciji za gostinstvo in turizem so večkrat prosili za razlago odloka pristojne, a dobili odgovor, da je strežba v gostilni zaradi vladnega odloka o prepovedi druženja oseb nemogoča.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih