fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Starševstvo & otroci Vrtci, šole, študij

Gostimo mednarodno mladinsko izmenjavo programa Erasmus + MVA

Mladinski center Oton se je v mesecu februarju 2022 prijavil na Javni poziv za sofinanciranje programov mladinskega dela v letih 2022 in 2023. V mesecu maju 2022 je bil objavljen sklep o izboru izvajalcev, kjer smo uspešno pridobili sredstva za izvajanje mladinskega programa za naslednji dve leti. Mladinski center Oton se je na poziv prijavil prvič in bil že uspešen, na kar smo v kolektivu izjemno ponosni. S tem smo si zagotovili poleg sredstev MONM dodatno financiranje in lahko dvigujemo kvaliteto mladinskega dela v Novem mestu.

Prav tako smo se v mesecu februarju 2022 prijavil na prvi prijavni rok programa Erasmus + MVA, ključni ukrep 1 – mednarodne mladinske izmenjave in bili prav tako uspešni. Skupaj s finskim mladinskim centrom Piispala pa v začetku meseca avgusta v Novem mestu organiziramo izmenjavo z naslovom Healthy body, Healthy mind. Namen izmenjave je, da skozi alternativne načine gibanja skrbimo za duševno zdravje. Delavnice bodo osnovane na športnih aktivnostih, skupaj z delavnicami, preko katerih bodo mladi bolje razumeli sebe in svoja čustva.

Mladi bodo tako poizkusili aktivnosti kot so golf, plezanje, veslanje, joga, dihalne vaje, pustolovski park, … Zjutraj bomo imeli mehko prebujanje, nato fizične aktivnosti, v popoldanskih urah pa bodo udeleženci oblikovali dogodek, ki bo namenjen splošni javnosti ter bo izveden zadnji dan izmenjave. Izmenjava bo trajala 7 dni in je namenjena mladim med 13. in 17. letom. Skupno bo na izmenjavi 24 udeležencev, 10 mladih iz finske, 10 mladih iz Slovenije ter po 2 mladinski vodji iz vsake države. Iskali in našli bomo povezave med zdravim telesom, zdravo hrano, zdravim umom, vse to skozi zabavo in različne aktivnosti. Stroški potovanja, nastanitve, programa in hrane bodo pokriti iz strani gostujoče organizacija in financirane iz programa Erasmus + MVA, so zapisali v sporočilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih