fbpx
Mestnik
FOTO: MONM.
FOTO: MONM.
Aktualno Politika

Gradnja čistilne naprave na Karteljevem

Župan Gregor Macedoni in direktor podjetja Malkom Marjan Skube sta včeraj, 14. februarja, v prostorih Krajevne skupnosti Karteljevo podpisala pogodbo v vrednosti dobrih 743.000 evrov (brez DDV) za izgradnjo čistilne naprave pod naseljem Karteljevo v bližini avtoceste. Gradnja se bo začela aprila in bo zaključena prihodnje leto spomladi, ko sledi šestmesečno poskusno delovanje čistilne naprave, projekt pa se bo nadaljeval tudi z izgradnjo celotne kanalizacije v naselju.

Zgrajena bo membranska čistilna naprava s kapaciteto 350 populacijskih enot (PE) za potrebe čiščenja komunalne odpadne vode iz naselij Dolenje in Gorenje Karteljevo ter del povezovalnega voda komunalne kanalizacije v dolžini dobrih 300 metrov od čistilne naprave do južnega dela naselja, kjer je v prihodnje predvidena še izvedba celotne komunalne kanalizacije za naselji Dolenje in Gorenje Karteljevo.

Karteljevo. FOTO: MONM.

Izgradnja kanalizacije bo stekla predvidoma še to leto, dela pa bodo obsegala še rekonstrukcijo vodovodnega omrežja, gradnjo novega vodohrama in navezavo na obstoječe vodovodno omrežje v Občini Mirna Peč. Urejen bo tudi potok skozi naselje in zgrajena nova cestna povezava.

Z izgradnjo čistilne naprave in v nadaljevanju kanalizacije bo krajanom Karteljevega omogočena priključitev na javno kanalizacijsko omrežje, s tem pa bo trajno rešeno ravnanje s komunalno odpadno vodo v tej krajevni skupnosti, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih