fbpx
Mestnik
Foto: Lapego, Občina Mirna.
Aktualno Izlet Novice

Grajski vodnjak prenovljen, za prenovo zaslužen podjetnik

Na Mirni na Dolenjskem so ob današnjem svetovnem dnevu vode namenu predali nedavno prenovljeni nekdanji grajski vodnjak, ki stoji na rekreacijskem območju ob vznožju mirnskega gradu. Eden od mirnskih podjetnikov je za njegovo prenovo odštel lastnih približno 15.000 evrov, občina, na katere zemljišču stoji, pa je poskrbela za potrebno dokumentacijo.

Gre za pred prenovo propadajoči vodnjak ob rekreacijski poti z ribnikom pod mirnskim gradom, ki bo mimoidočim sprehajalcem in rekreativcem ponujal osvežitev. Ko bodo dobili dokončno potrditev njene neoporečnosti, pa morda tudi pitno vodo, je ob odprtju povedal mirnski župan Dušan Skerbiš.

Vodnjak so sicer v preteklosti uporabljali grajski stanovalci, kasneje pa je služil za napajanje živine.

FOTO: Lapego, Občina Mirna.

Mirnska občina je v urejanje območja pod mirnskim gradom, katerega lastnica je, zadnja leta vložila skupaj približno 200.000 evrov. Najprej so uredili t. i. trim stezo, v nadaljevanju pa nameravajo med drugim urediti še postajališče za avtodome. Pri tem računajo tudi na sodelovanje morebitnih novih lastnikov mirnskega gradu. Ti so sicer tujci, z gradom pa naj bi imeli “bolj resen program”, je za STA dodal župan.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih