fbpx
Mestnik
FOTO: Pexels.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Hitrost 16-letnega motorista odnesla s ceste

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem in Dolenjskih Toplicah so zasegli vozila kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 14-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti PP Metlika so bili včeraj, nekaj pred 19. uro, obveščeni o prometni nesreči na cesti pri Hrastu pri Jugorju. Opravili so ogled in ugotovili, da je 16-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in padel. Lažje poškodovanega povzročitelja in sopotnika na motorju so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Zoper 16-letnega motorista bodo policisti napisali obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Med 1.7. in  4.7. so v Krškem neznanci vlomili v prostore podjetja in odtujili okoli 1000 kg odpadnih bakrenih vodnikov.

V Češči vasi so med 3.7. in 4.7. storilci vlomili v ograjeno delovišče in odtujili električne vodnike, okoli 250 litrov goriva, dve samokolnici in gradbeni material. Vlomili so tudi v avtomat s pijačo in odtujili denar. Z vlomi in tatvino so povzročili za več kot 12.000 evrov škode.

Med 1.7. in 4.7. je v Podgori na območju Straže nekdo vlomil v rezervoarje več delovnih strojev in iztočil ter odtujil okoli 200 litrov goriva.

Med 24. 6. in 3.7. je na Mirni nekdo poskušal skozi vrata terase in okno vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt ni uspel vstopiti, z vlomom pa je povzročil za okoli 5000 evrov škode.

V Globokem na območju PP Brežice je v noči na 4.7. nekdo z njive odtujil kovinsko ogrodje rastlinjaka. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 2000 evrov.

V noči na  5.7. je v Mokronogu nekdo skozi vrata vlomil v prodajalno. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

Na parkirnem prostoru v Črnomlju je v noči na 5.7. neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz prtljažnika odtujil tri motorne žage.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih