fbpx
Mestnik
Hrvat tihotapil Kitajce
Hrvat tihotapil Kitajce. Foto: Policijska uprava Novo mesto (PU NM)
Aktualno Kronika in policijska poročila

Hrvat tihotapil 32 Kitajcev

Na območju policijske uprave Novo mesto so policist v zadnjih 24-tih urah obravnavali 322 tujih državljanov, za katere se je izkazalo, da so notranjo mejo prestopili na nezakonit način. Veliko večino so obravnavali na območju Posavja, 15 domnevnih državljanov Afganistana, pa na območju policijske postaje Metlika. Slednje so nekaj pred polnočjo prijeli pri železniški postajo v Rosalnicah.

Hrvat tihotapil 32 Kitajcev

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Policijske uprave Novo mesto, so okoli desete ure dopoldne na bencinskem servisu Obrežje kontrolirali kombinirano vozilo hrvaških tablic, ki ga je vozil 35-letni državljan Hrvaške. Pri kontroli so v tovornem delu vozila odkrili 32 državljanov Kitajske, ki niso izpolnjevali pogojev za prestop notranje meje oziroma bivanje na območju Republike Slovenije. Kombinirano vozilo so zasegli, postopek s 35-letnim voznikom pa so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave. S kazensko ovadbo so ga v torek dopoldne privedli pred preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Krškem. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni, so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih