fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno

Hudo poškodovana 57-letna potnica

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 275 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Nekaj po 20. uri so bili policisti obveščeni o prevrnjenem tovornem vozilu na avtocesti med priključkoma Novo mesto zahod in Novo mesto vzhod v smeri proti Obrežju. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 21-letni voznik tovornega vozila s priklopnikom zaradi neprilagojene hitrosti po klancu navzdol izgubil oblast nad vozilom, priklopno vozilo pa je pričelo zanašati in se prevrnilo. V nesreči se 21-letni voznik in potnica nista poškodovala, zaradi odstranjevanja posledic je bila avtocesta v smeri Obrežja zaprta do 22.25. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Hudo poškodovana voznica

Policisti PPP Novo mesto so bili okoli 20.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo tovornega in osebnega vozila na avtocesti med priključkoma Trebnje zahod in Bič proti Ljubljani. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 46-letna voznica osebnega avtomobila s sopotnico zaradi okvare vozila zapeljala na pas za počasna vozila in ustavila ob desnem robu vozišča. Ko sta izstopali iz vozila z namenom, da postavita varnostni trikotnik, je v zadnji del avtomobila trčil 42-letni voznik tovornega vozila. Hudo poškodovano 57-letno potnico in lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Kapele, Rigonce, Loče, Jesenice, Slovenska vas, Župelevec) izsledili in prijeli 106 državljanov Afganistana, 45 državljanov Pakistana, 16 državljanov Maroka, 16 državljanov Bangladeša, sedem državljanov Iraka, pet državljanov Nepala, pet državljanov Turčije, štiri državljane Indije, tri državljane Sirije, dva državljana Irana, dva državljana Eritreje in državljana Alžirije in na območju PP Črnomelj (Preloka, Marindol) šest državljanov Maroka, dva državljana Alžirije in dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Požar

V noči na 10. 10. smo bili obveščeni o požaru na območju Malega Vrha (PP Brežice), kjer naj bi gorela lovska opazovalnica. Požar so gasilci omejili in pogasili, vendar je objekt v celoti zgorel. Policisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih