fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo Novice

Infekcijsko kliniko v Ljubljani bosta gradila Kolektor Koling in novomeški CGP

Na uradu za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu pri ministrstvu za zdravje so odločili, da bosta infekcijsko kliniko v Ljubljani za dobrih 95,5 milijona evrov gradila Kolektor Koling in novomeški CGP. Po oceni urada je to edina dopustna ponudba in ne presega zagotovljenih sredstev naročnika v višini dobrih 106,2 milijona evrov z DDV.

Skupna ponudba Kolektor Kolinga in CGP v višini 95.528.960 evrov po oceni urada tudi ni neobičajno nizka in ustreza potrebam in zahtevam naročnika, določenim v tehničnih specifikacijah in v dokumentaciji, izhaja iz odločitve o oddaji javnega naročila.

Za gradnjo ljubljanske infekcijske klinike sta se potegovala še dva ponudnika, a so njuni ponudbi na uradu označili kot nedopustni. Obe ponudbi sta presegli zagotovljena sredstva naročnika za izgradnjo infekcijskeklinike, merilo za izbor pa je bila skladno z razpisno dokumentacijo najnižja ponudbena cena.

Skupna ponudba srbskih družb Inobačka iz Novega Sada, W. D. Concord West iz Beograda in celjskega Remonta je znašala 110.507.901 evrov, skupna ponudba GIC Gradenj iz Rogaške Slatine, družbe Kamgrad iz Zagreba in Interexporta iz Komende pa 119.431.290 evrov.

Predmet javnega naročila je prva faza celovite investicije v novo infekcijsko kliniko UKC Ljubljana, ki obsega rušenje južnega krila obstoječega objekta in manjšega objekta laboratorija, novogradnjo objekta klinike, rekonstrukcijo konstrukcijsko ločenega dela obstoječe stavbe klinike, tehnološko vgradno medicinsko opremo ter z investicijo povezane storitve in druge stroške.

Kot je znano, se ljubljanska infekcijska klinika sooča z veliko prostorsko stisko. Nekdanji minister za zdravje Janez Poklukar je tako aprila lani napovedal, da se bo gradnja nove infekcijske klinike UKC Ljubljana predvidoma začela poleti 2023, končala pa do začetka leta 2026. Po takratnih ocenah bi strošek investicije znašal 100 milijonov evrov, posodobljena ocena pa naj bi znašala dobrih 128 milijonov evrov brez DDV.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih