fbpx
Mestnik
Aktualno

Iščejo Roka Dobravca iz Drske

Včeraj nekaj pred 21. uro so bili policisti obveščeni, da svojci pogrešajo 50-letnega Roka Dobravca in Drske v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za njegovo izsleditev. Po do  sedaj zbranih obvestilih se je pogrešani 20. 2. po 14. uri po vsej verjetnosti odpravil s kajakom veslat na reko Krko. Običajno je kajak naložil na voziček in ga peljal do vstopnega mesta v Irči vasi, od koder je največkrat veslal v smeri proti Ločni.

Že v poznih večernih in nočnih urah so izvajali številne aktivnosti za njegovo izsleditev. Policisti so pregledovali  širše območje s pomočjo policijskega helikopterja in peš. K sodelovanju smo pozvali tudi gasilce, ki so na čolnu  pregledovali reko Krko. Pogrešanega nismo našli in z aktivnostmi nadaljujemo tudi danes. Policisti peš pregledujejo oba bregova Krke, pri iskanju sodelujejo tudi vodniki službenih psov. Ponovno bomo pregledovali območje s  pomočjo policijskega helikopterja in drona. Pri iskanju bodo tudi danes sodelovali gasilci s čolnom.

Prosimo vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem ali opazili kanu, da to takoj sporočijo na številko 113. Prav tako naj policiji sporočijo, če so ga opazili včeraj med veslanjem po Krki.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih