fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Zanimivosti & Zabava

IŠČEMO DOBRE ZGODBE!

Konec leta je priložnost, da se zahvalimo za vse dobro, kar se nam je zgodilo skozi leto. Kdo vam je polepšal leto, kdo vam je priskočil na pomoč, ko ste to najbolj potrebovali?

Je to vaš sosed, zdravnica, prijateljica, učitelj?

Pišite nam urednistvo@mestnik.si  in poskrbeli bomo, da vaša zahvala ne bo spregledana.

Čas je za lepe zgodbe!

Prvo zahvalo velikemu človeku Andreju Gregorčiču nam posreduje Helena Murgelj, objavljamo jo v celoti.

 Andrej, hvala.

Andreja Gregorčiča, stanujočega na Lazih, Uršna sela, sem spoznala, ko sem se leta 2008 vključila v Društvo revmatikov Slovenije, v podružnico Dolenjske in Bele krajine. Povezala naju je vnetna revmatska bolezen in društvo. Andreja kronična bolezen, ankilozirajoči spondilitis, muči že od leta 1959, jaz pa sem se z revmatoidnim artritisom srečala leta 2004. V lokalnem časopisu leta 2008 sem zasledila prispevek Bolezen lažje premaguješ, če nisi sam in še v istem tednu sem poklicala vodjo podružnice Dolenjske in Bele krajine g. Andreja Gregorčiča, ter se vključila v Društvo revmatikov Slovenije. Nepozabni so spomini, kako me je Andrej srčno sprejel in se z menoj pogovoril.

Andrej je član Društva revmatikov Slovenije od ustanovitve leta 1983 v Čatežu. Bil je soustanovitelj podružnice Novo mesto leta 1985, ta se je pozneje preimenovala v podružnico Dolenjske in Bele krajine, ki jo je vodil 35 let. Več let je bil podpredsednik Društva revmatikov Slovenije, od leta 2010 pa je za deset let prevzel tudi predsedovanje. Leta 2020 je postal častni član Društva revmatikov Slovenije.

Pod Andrejevim vodstvom so začele delovati številne dejavnosti, kar je pripomoglo k izboljšanju zdravja in počutja revmatikov. Veliko je storil za informiranje, izobraževanje in aktivnosti obolelih. Sodeloval je pri organizaciji pohodov, telovadbe, strokovnih ekskurzij, srečanj, dajal je koristne nasvete in vedno našel spodbudne besede za člane.

Leta 2020 sem prevzela vodenje podružnice, v katero sem se vključila leta 2008. Bil mi je in je še vedno velik zgled pri vodenju, pogovoru, opravljanju dejavnosti in mi je res vedno pripravljen pomagati. Veliko sem se naučila, pridobila in spoznala. Andrej je Človek z veliko začetnico.

Andrej ima velike zasluge, kajti brez njega danes ne bi bila podružnica revmatikov Dolenjske in Bele krajine to, kar je. V podružnico Dolenjske in Bele krajine je vključenih več kot 150 članov.

Z Andrejem sem se vozila na vikend seminarje, predavanja, delavnice, razna srečanja, pohode. Obiskoval je starejše in bolne člane ter invalide, jim po svojih močeh pomagal in z njimi rad poklepetal ter jih spodbujal.

Midva z Andrejem vse od vključitve v društvo, to je petnajst let, sodelujeva in drug drugemu pomagava. Andrej je zelo umirjen človek. Ima izredne sposobnosti za delo z ljudmi, saj je po naravi nekonfliktna osebnost. Njegova pomembna odlika je tudi skromnost, saj mu bogastvo ne pomeni nič. Andrejevo delo je trajalo dobrih 37 let, vendar še ni v celoti zamrlo. Pravi pa, da so žal leta (starost 77 let) in bolezen, ki ga muči že 64 let, naredili svoje, zato je čas, da se počasi umiri. Leta 2020 sem prevzela vodenje podružnice in nadaljujem njegovo delo. Od Andreja sem se veliko naučila, dobila veliko informacij in koristnih napotkov. Njegova pomoč pri organizaciji je nenadomestljiva. Še vedno je aktiven v podružnici in društvu ter je pripravljen pomagati po svojih močeh. Pri vnetnih boleznih pride do umirjanja, pa tudi padcev, hudih bolečin. Andreju so lani marca zamenjali koleno, konec novembra pa so mu še operirali kolk. Andrej kljub temu ne miruje, veliko stori za svoje zdravje in dobro počutje zase in za druge. Hvala Andreju, ki mi priskoči na pomoč pri organizaciji raznih srečanj, pohodov in ostalih dejavnosti. O, kolikokrat se slišiva in pripravljen mi je pomagati. Po posegih in okrevanju je bila tudi letos njegova pomoč velika, pomagal je pri organizaciji strokovne ekskurzije, dneva odprtih vrat Splošne bolnišnice Novo mesto, pohoda, pri praznovanju 40-letnice društva, pri družinskem srečanju in še in še bi lahko naštevala.

Skratka: pomoč ti veliko pomeni, posebno takrat, ko jo človek potrebuje. Srčna hvala Andreju in njegovi ženi Mileni, ki mu ves čas stoji ob strani.  Želim si, da bi nama zdravje služilo, da bi še dolgo skupaj sodelovala in se družila ter kar se da veliko naredila za revmatike.

Gospod Andrej Gregorčič je gotovo dober in velik Človek!

Helena Murgelj     

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih