fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Iz kleti odtuji 400 litrov vina

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 2. in 20. 2. posredovali v 166 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 499 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 20 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in štiri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanje pogrešane osebe, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

17.  2. nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov med Šmarjeto in Šmarješkimi Toplicami. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 60-letna voznica, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča trčila v avtomobil 58-letnega voznika. Lažje poškodovano voznico in 23-letno potnico iz njenega vozila so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.
Policisti so še ugotovili, da je 58-letni voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,72 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vlomi in tatvine

Med 16.  2. in 17. 2. je z delovišča v okolici Novega mesta nekdo odtujil električne vodnike in povzročil za okoli 7000 evrov škode.

Na gozdni poti v okolici Semiča je nekdo iz traktorja odtujil motorno žago v vrednosti 1200 evrov.

V Metliki je med 16. 2. in 18. 2. neznanec iz skladiščnih prostorov odtujil izdelke in bakra in medenine in povzročil za okoli 2000 evrov škode.

V noči na 19.  2. je v okolici Krškega nekdo vlomil v kletne prostore in odtujil okoli 400 litrov vina. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1500 evrov.

19. 2. okoli 20. ure je v Novem mestu neznanec vlomil v prostore prodajalne in odtujil tobačne izdelke. Policisti okoliščine še preiskujejo.

Kršitelja pridržali

18. 2. zvečer so brežiški policisti posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru na območju  Stare vasi, kjer naj bi moški razbijal inventar in grozil družinskim članom. 60-letni kršitelj se tudi po prihodu  policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih