fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Namizni tenis Novice Šport

IZJEMEN ODZIV V NOVEM MESTU

V NTK Krka Novo mesto podobne akcije izvajajo že desetletja, najbolj ponosni na brezplačne ure v času vseh šolskih počitnic in na predstavitvene acije – V OŠ Šmihel ob zadnji akciji okoli 60 otrok.

Novo mesto, 23. 9. 2021 – Podobno kot po vsej državi je bilo danes živahno tudi na nekaterih novomeških igriščih. Prelep je bil pogled s cestnega mostu na športna  igrišča na Loki, ki so kipela od mladosti, razigranosti in zadovoljnih obrazkov otrok (teh je bilo daleč največ) in obrazov organizatorjev. Slovenci smo res športni narod, kar potrjujejo predvsem polna šolska igrišča in športne dvorane. A športni delavci so pred leti vendarle zaznali, da so igrišča dobila resno in nevarno konkurenco v številnih – ekranih, da je vse več otrok nagnjeno k lenarjenju, da … Zato so se odločili, da naredijo za zdrav način življenja nekaj več – predlagali so, da država 23. septembra dobi dan slovenskega športa. Lani smo ga praznovali prvič, na drugem praznovanju pa znova spoznali, s kakšnim navdušenjem se predvsem najmlajši predajajo športu.

NTK Krka Novo mesto, ki tudi sicer podpira razvoj namiznoteniške igre na vseh ravneh, a je najbolj skrbna ravno pri delu z najmlajšimi (vsako leto jim nameni kar nekaj akcij), je tudi letos na Loki postavila dve pravi in eno miniaturno mizo. Odziv je bil pričakovano – izjemen! V klubu so ga tudi pričakovali, zato so se na dan slovenskega športa dobro pripravili in mlade pričakali v zanimivi postavi: Jernej Jedlovčnik, predsednik kluba, Manca Fajmut, glavna trenerka, Amadej Seničar, član kluba, ki ne manjka pri nobeni klubski akciji, igralki Kim Kastelec in Ana Blatnik ter veteran Janez Pezelj. V skladu z željo Olimpijskega komiteja so bile ‘pokrite’ vse generacije. Manca Fajmut in Dušan Pezelj pa sta nekaj dni prej v osnovni šoli Šmihel okoli 60 otrokom predstavila to najhitrejšo igro z žogami in pričakujeta, da se bo za njihov klub odločilo nekaj malih Šmihelčanov.

Jernej Jedlovčnik, predsednik NTK Krka Novo mesto: »Ta praznik je Novem mestu presegel vsa pričakovanja. Njegov glavni namen je spodbuda k športnemu udejstvovanju vseh prebivalk in prebivalcev, zato nam je izrednega pomena dejstvo, da bi ga praznovale vse skupine naše družbe. Zaenkrat smo najbolj uspešni pri najmlajših, a v našem klubu imamo odprta vrata  za vse, na koristnost športa, ne samo namiznega tenisa, opozarjamo tudi s svojimi dnevi namiznega tenisa. A zadnji dve leti je koronavirus naredil ogromno škode, zato se moramo toliko bolj usmeriti na delo z najmlajšimi kategorijami. Tudi v tej izjavi poudarjam, da so vrata NTK Krka Novo mesto odprta za vse in da z veseljem podpiramo akcije slovenskega olimpijskega komiteja in našega Zavoda!!

J.P.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih