fbpx
Mestnik
Lily Fideršek, vrhunska že pri 11.
Aktualno Borilni športi Novice Šport

Izjemen uspeh tajskih boksarjev na Madžarskem

Tajski boksarji so se iz mesta Pápa na Madžarskem domov vrnili s štirimi zlatimi odličji in enim srebrnim. Barve Slovenije in Scorpion gyma je na velikem mednarodnem tekmovanju «IFMA MUAYTHAI CUP« zastopalo pet tekmovalcev in tehnično osebje. Tekmovalci: Lily Fideršek, Bojana Šebenik, Nejc Stojanović, Jan Berus in Sašo Vorkapić. Poleg naših borcev so se tekmovanja udeležili še 3 slovenski klubi: Gladiator gym iz Črnomlja, Khun Kao iz Ljubljane in Kung fu klub Ptuj.

Tekmovanje v uradnem koledarju svetovne organizacije IFMA je bilo nova preizkušnja pred odhodom na svetovno člansko prvenstvo, ki se bo odvilo že konec maja v Abu Dhabiu. Otroško in mladinsko reprezentanco pa čaka nastop na svetovnem prvenstvu v mesecu avgustu v Kuala Lumpurju.

Prvo zmago za Slovenijo in Scorpion gym je prinesel Sašo Vorkapić, v članski kategoriji do 67kg. Že v 1. rundi je s TKO premagal izkušenega Avstrijca Johana Mayerja. »Čakal sem zmagovalca četrte borbe, da se pomeriva v finalu za zlato odličje, a je na moje presenečenje in razočaranje borbo predal. Želel sem si dvoboja saj je to bila priložnost, da bi se res dobro pripravil na prihajajoče svetovno prvenstvo,” je po turnirju dejal Vorkapić.

Tekmovalci v dvorani mesta Pápa na Madžarskem.

Poklon tudi dekletom

V ženski konkurenci do 71 kilogramov je bila uspešna tudi Bojana Šebenik. Slednja je v polfinalu suvereno premagala domačinko Gino Legradi, v finalu pa v tesnem dvoboju izgubila proti Sabini Balić (Gladiator gym Črnomelj). Nastop v dveh polnokontaktnih borbah v istem dnevu zahteva veliko psihofizične pripravljenosti.

Kot tretja predstavnica Scorpion gyma je v ring vstopila najmlajša, še ne 12 letna Lily Fideršek. Nastopila je v kategoriji do 54 kg in premagala Madžarsko Hanno Bekesi. Od prve do zadnje runde je dominirala v borbi, pokazala svojo srčnost in si več kot zasluženo priborila zlato odličje.

Zmaga Bojane Šebenik.

V finalnem dvoboju je Jan Berus v članski kategoriji do 81kg, pokazal svojo srčnost in rezultat odlično opravljenih priprav. Skozi celo borbo je dominiral zbrano sledil navodilom iz kota in v 3. rundi nokavtiral Madžarskega borca Attilo Korosa in prinesel Scorpionom zlato odličje.

Štiriintrideseta borba dneva naj bi pripadla Nejcu Stojanoviću v kategoriji do 63,5kg, a je nasprotnik dvoboj predal. “Razočaran sem, ker je nasprotnik, predal dvoboj, res ne razumem… . Bil sem pripravljen saj smo v klubu garali za to tekmovanje”, je povedal Nejc.

“V imenu Scorpion gyma se zahvaljujemo donatorjem in staršem, ki verjamejo v naše reprezentante in strokovno osebje. Velika hvala organizatorjem KOKO-GYM-a in njihovemu predsedniku Gáborju Korpics iz mesta gostitelja Pápa in seveda glavnemu tajniku Madžarske zveze tajskega boksa g. Gyorgyu Vojvodi za povabilo in za odlično organizacijo uradnega IFMA tekmovanja, ” je SCORPION GYM zapisali v obvestilu za javnost.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih