fbpx
Mestnik
Foto: SCORPION Gym.
Aktualno Šport

Izjemen uspeh tajskih bokserjev

V soboto se je v madžarskem mestu Monor, v odlični organizaciji domačega kluba GET Gym in madžarske zveze tajskega boksa ter svetovne organizacije IFMA, uspešno odvil ”OPEN CUP Monor”. Nastopili so športniki iz Slovenije, Romunije, Slovaške in Madžarske. V dvorani jih je nagovoril in jim zaželel veliko športne sreče tajski veleposlanik, njegova ekscelenca g. Nipon Petchpornprapas, župan mesta Monor Kálmán Darázsiin in generalni sekretar György Vojvoda. Na dogodku je bil prisoten tudi kanal M1, saj je tajski boks na madžarskem medijsko in finančno zelo podprt.

 Slovenske barve so tokrat na madžarskem zastopali najmlajši tekmovalci Scorpion in Gladiator gyma. Prva je v ring stopila 12 letna Lily Fideršek v kategoriji do 58 kg, ki je po izenačenem dvoboju z rezultatom 2:1, utrpela poraz. Tudi porazi so sestavni del športa in življenja, iz katerih se vedno znova česa novega naučimo!

Nato je sledil zmagovalni pohod Gladiator gyma pod taktirko njihovega trenerja in selektorja mladinske slovenske reprezentance Petrita Izairija. Čeprav še ne polnoleten Žan Ilc, je tokrat nastopil v članski kategoriji do 71kg. Žan je začel dvoboj suvereno in odločno, tako je že v 1. rundi prisilil nasprotnika k predaji in zabeležil zmago z TKO (tehničnim nokavtom).

Kmalu za svojim klubskim kolegom je tudi Sebastijan Zupanc v starostni kategoriji kadetov do 57kg, suvereno slavil z 3:0.

Kot zadnji in tudi najmlajši tekmovalec, je prvič v ring stopil Mersad Dervišević v kategoriji do 11 let. Sledil je navodilom svojega trenerja in zmagal z 3:0.

Selektor slovenske otroške in mladinske reprezentance je z nastopom vseh štirih tekmovalcev zadovoljen, saj so se v domovino vrnili z tremi zlatimi in enim bronastim odličjem.

Že naslednjo soboto jih čaka tekma v Osjeku na Hrvaškem. 17. decembra pa vabijo vse ljubitelje športa v Črnomelj, da podprejo naše športnike na Mednarodni ligi tajskega boksa, ki se jo bodo udeležili športniki iz 7 držav.

Zahvala družbeno odgovornim podjetjema, ki sta jim omogočila odhod in nastop na mednarodnem športnem dogodku: SINT Novo mesto d.o.o. in KOBE INŽENIRING d.o.o.

Tekst in foto: SCORPION Gym.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih