fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Izpad elektrike: Vzrok delovna nesreča

Na večjem območju Dolenjske in Bele krajine je danes ob okoli 10.30 začasno brez elektrike ostalo okoli 53.600 gospodinjstev. Po poročanju portala N1 je vzrok delovna nesreča na transformatorski postaji Elesa pri Mirni Peči, v kateri se je ena oseba poškodovala.

V Elektru Ljubljana so povedali, da je prišlo do okvare na transformatorski postaji operaterja prenosnega omrežja Eles v Hudem pri Mirni peči. Brez elektrike je bilo 53.592 odjemalcev, vsi so že priklopljeni nazaj na omrežje. Izpad je po neuradnih informacijah trajal nekaj več kot pol ure.

V Elesu zaenkrat za pojasnila niso dosegljivi. Po neuradnih informacijah spletnega portala N1 je bila vzrok delovna nesreča, do katere je prišlo med vzdrževalnimi deli na omenjeni transformatorski postaji. V nesreči se je ena oseba poškodovala in je na zdravljenju v bolnišnici, na kraju dogodka je bila tudi policija, je poročal N1.

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je do izpada prišlo na območjih Novega mesta, Semiča, Šentjerneja, Trebnjega, Črnomlja in Metlike.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih