fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Izsledili 10 tujih državljanov, ki so ilegalno prestopili mejo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 187 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 15 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so
obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Dobruški vasi je v noči na 20. 1. nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujili okoli 70 kilogramov suhomesnatih izdelkov.

V Brežicah je med 9. 1. in 20. 1. neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v hišo. Našel in odtujil je okoli 6.000 evrov.

V Gornji Lokvici je 20. 1. nekdo skozi vrata vlomil v delavnico in odtujil električno škropilnico. Lastnika je oškodoval za 1.200 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevskih Poljan, Malega Podljubna, Rdečega Kala, Slovenske vasi in Brežic izsledili in prijeli šest državljanov Maroka in štiri državljane Vietnama.  Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih