fbpx
Mestnik
FOTO: RC Novo mesto.
Aktualno Gospodarstvo Novice Politika

Javni zavod Rudolfovo pod drobnogledom

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport bodo pregledali, na kakšen način je vlada Janeza Janše ustanovila nove znanstvene inštitute in kako morebiti ustaviti njihovo financiranje, piše današnji Dnevnik. Pod drobnogledom bodo javni zavod Rudolfovo, Pomursko akademsko znanstvena unija in Znanstveno in inovacijsko središče Pomurja.

Kot piše časnik, je vlada Roberta Goloba napovedala pregled delovanja in aktivnosti vlade Janeza Janše, pri čemer bo pomembna tudi revizija financiranj novoustanovljenih znanstvenih inštitutov. V središču pozornosti je javni raziskovalni zavod Rudolfovo, ki ga je vlada konec marca letos brez posvetovanja s širšo strokovno javnostjo ustanovila v Novem mestu.

Po navedbah časnika je pretekla vlada za inštitut, ki ga vodi Borut Rončević, namenila 5,2 milijona evrov za leti 2022 in 2023. “Tik pred koncem mandata, 20. maja, je vlada ministrstvu za izobraževanje naložila še, da mora za razvoj Rudolfovega investirati v ‘projekt nakupa in prenove objekta ter za opremo’,” navaja Dnevnik.

Po neuradnih informacijah Dnevnika naj bi novi minister skušal izvajanja nekaterih projektov popolnoma ali delno zamrzniti, nekatere pa povsem zaustaviti. Poseganje v projekte bo odvisno od pravne analize, ki še ni bila opravljena, so še dodali.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih