fbpx
Mestnik
Dogodki Aktualno Novice

Jutri novomeški polmaraton

Zadnja leta je Novomeški polmaraton postal eno največjih dolenjskih športnih prireditev. Lani se ga je udeležilo skoraj 1.300 aktivnih udeležencev. Letos bo polmaraton potekal v dveh dneh, in sicer 3. in 4. oktobra


Kljub trenutnim razmeram ga bodo letos izvedli, in sicer v dveh dneh. V soboto, 3. 10, bo potekal rekreativni tek na 6,5 km ter, letošnja novost, tek na 10 km, ki bo potekal skozi staro mestno jedro. Pred tem pa bo potekala tudi nordijska hoja ter tek s psi. Drugi dan bo potekal polmaraton, ki bo štel za državno prvenstvo Slovenije in državno veteransko prvenstvo. Vsak dan bo lahko teklo največ 500 tekačev. »Pripravili bomo več štartov in pa oznake za postavitev v štartnih boksih, s pomočjo katerih bodo tekači lahko držali medsebojno razdaljo,« pojasni Primož Kobe. Gledalci bodo prireditev lahko obiskali in navijali, vendar ne na štartno ciljnem prizorišču Seidlove ulice, temveč ob progi.

Organizatorji menijo, da je dobro organizirana in uspešno izpeljana prireditev lahko simbol zmage nad koronavirusom, saj so bile prav aktivnosti v naravi za mnoge rešilna bitka za krepitev zdravja in premagovanje vseh tegob v težkem obdobju koronavirusa.


Navodila tekačem

Prireditve se lahko udeležijo le zdrave osebebrez znakov prehlada in okužb. Vsak udeleženec prireditve mora pred prireditvijo podpisati izjavo oziroma vprašalnik o zdravstvenem stanju. Maske so obvezne v štartni coni in na prireditvenem prostoru.

Štart

ŠTARTNE CONE: Vsak tekač ima določeno štartno cono in območje ogrevanja na podlagi prijavljenega časa. Številka cone in barva določa v kateri coni je tekač. Štartne cone imajo na tleh označena mesta z 2m razdaljo med tekači. V cone bo več vstopnih mest na katerih bodo reditelji.

OGREVANJE: Skupno ogrevanje ni dovoljeno! Nujno je vzdrževanje zadostne medsebojne razdalje (vsaj 2 metra) ves čas ogrevanja. Tekači bodo imeli določeno območje ogrevanja pri katerem ne gre za ograjen prostor ampak smer. Na primer: če bo njihova štartna cona 3 je njihovo območje ogrevanja center Novega mesta, saj je iz tega območja prihod na štart najlažji in se ne bodo križali z ostalimi tekači.

ZBOR V ŠTARTNI CONI ob klicu organizatorja in ne prej kot 10 minut pred štartom. Vstop v štartno cono je mogoč le z maskami, katero lahko kasnjeje med tekom pospravi v žep. Maske se sname cca 30 sekund pred štartom. V štartni coni imajo tekači označena mesta.
Vsaka štartna cona dobi natančna navodila za parkiranje, območje ogrevanja (ki preprečuje srečevanje z ostalimi tekači) in omogoča varen prihod na štart brez srečevanja z ostalimi tekači iz drugih con.

Ostala navodila si lahko preberete na: https://www.novomesto21.si/sl/novice/pomembna-navodila-tekaem/79

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih