fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Kaj bi radi postali mladi Slovenci in Slovenke?

Spletni portal Jobseeker je naredil analizo mednarodnih iskanj, povezanih z delovnimi mesti. Odkrili so 10 najbolj priljubljenih sanjskih delovnih mest po vsem svetu. Ugotovitve so razdelili tudi glede na lokacijo in razkrili najbolj zaželena delovna mesta po celinah in državah. Kaj bi radi postali Slovenci in Slovenke?

Digitalizacija spreminja strukturo izbire poklicev. Učitelje, zdravnike in odvetnike prehitevajo vplivneži. A vendarle najbolj zaželen poklic ostaja pilot. Za ta poklic so se najbolj zanimali v Indiji, Pakistanu, Savdski Arabiji in vzhodni Afriki, v Evropi pa tudi v Veliki Britaniji, Iberskem polotoku, na Poljskem, Slovaškem ter v Bosni in Hercegovini. Sledi stevard ali stevardesa, ki je iskan izbor po vsej Severni Ameriki, pa tudi v Braziliji.

Biti model je očitno velika želja mladostnikov, prikazuje njihovo spletno iskanje. Poklic modela prevladuje v Evropi, severni Afriki, nekaterih državah Bližnjega vzhoda ter na Tajskem in v Indoneziji. Tudi Slovenci bi, kot kaže raziskava, radi postali modeli.

Tem trem pa po vrsti sledijo psiholog, vplivnež, zdravnik, učitelj, odvetnik, gasilec in podjetnik.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih