fbpx
Mestnik
Aktualno Izlet Občina Zanimivosti & Zabava

Kaj bo z božičnimi sejmi?

Izvajanje sejemske dejavnosti je dovoljeno na odprtih površinah in v zaprtih prostorih, seveda ob uporabi zaščitne maske in medsebojni razdalji vsaj 1,5 metra, veleva trenutni odlok. Vlada pa lahko na četrtkovi seji odlok tudi zaostri. Načrtovano je, da novomeška adventna tržnica svoja vrata odpira v nedeljo.

“Območje sejemske dejavnosti na odprtih površinah (premične stojnice v nizu ali skupini) mora biti ograjeno tako, da pristop nanj ni mogoč mimo uradnega vhoda, pri čemer morata biti vhod in izhod ločena,” so navedli na gospodarskem ministrstvu.

Strežba jedi ali pijač na sejmu je dovoljena pod enakimi pogoji kot drugod, torej ob sedečem režimu med 5. in 22. uro ter ob jasni navedbi na vhodu, koliko gostov je lahko na stojnici prisotnih. Obvezno je tudi preverjanje pogoja PCT (prebolel, cepljen, testiran).

Kaj prinaša četrtkova seja?

Svetovalna skupina za covid-19 sicer ni naklonjena božičnim sejmom, poroča N1. Priporočilo svetovalne skupine, da se sejmi ne bi odvijali, pa vlada ni upoštevala. Bi pa po četrtkovi seji vlade lahko začele veljati določene spremembe. Po besedah ministra za zdravje Janeza Poklukarja bodo odlok o sejemski dejavnosti nadgradili v smeri, da bodo navodila jasnejša in glede na trenutne epidemiološke razmere tudi strožja.

Načrti za novomeško praznično tržnico

Novomeško adventno oz. predpraznično tržnico bodo odprli v nedeljo, delovala pa bo do vključno silvestrovega. Na Glavnem trgu bodo namestili šest lesenih hišk in 15 stojnic, celotno sejemsko območje pa bodo ogradili. Vhod na tržnico in izhod z nje bodo praznično okrasili, število obiskovalcev pa nadzorovali.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih