fbpx
Mestnik
Foto: Dnevnik.si. (Slika je simbolična)
Aktualno Avto-moto Dogodki Gospodarstvo

Kaj čaka Revoz: S ponedeljkom še manjši obseg dela

Zaradi pomanjkanja elektronskih komponent je letos proizvodnja stala že 70 dni. V ponedeljek bodo iz dveh izmen prešli na izmeno in pol. Že mesec je jasno, da bo brez dela ostalo 350 delavcev, od Revoza pa je sicer skupno odvisnih več kot 2400 ljudi.

Odpovedi zaenkrat ni dobil še nihče, trenutno na Revozu še usklajujejo in pripravljajo sezname. Število zaposlenih bodo usklajevali v prihajajočih mesecih, so sporočili iz Revozove službe za komuniciranje. Na Revozu dodajajo, da se vodstvo podjetja “zavezuje, da bo skupaj z zavodom za zaposlovanje in partnerskimi agencijami sodelavcem, ki bodo zapustili podjetje, pomagalo pri iskanju nove zaposlitve na trgu, ki sicer beleži veliko povpraševanje po zaposlenih”.

Foto: Dnevnik.si.

Kriza s polprevodniki oziroma čipi, je kritično vplivala na avtomobilsko industrijo. Revoz je zaradi krize s polprevodniki letos že večkrat prekinil proizvodnjo in zaradi ohranitve konkurenčnosti, je moralo vodstvo prilagoditi obratovanje tovarne v Novem mestu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih