fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Občina

Kaj vse bo obnovljeno v MO Novo mesto

Še vedno potekajo dela v mestnem jedru, kjer se obnavlja in komunalno opremlja Rozmanova, Prešernova in Kastelčeva ulica. Prenavlja se tudi državna cesta Mirnopeška cesta, prav tako pa se na Petelinjeku zaključujejo sanacije usada cestišča. V januarju se bo začela razširitev krožišča Tabletka, kjer bodo osrednje spremembe izvedene na priključkih. Po prenovi bodo vsi priključki in izvozi ločeni na dva pasova z ločevalnimi otoki, ki bodo pasove ločili pred vstopom v krožišče. Ločevalni otoki bodo omejevali tudi izstop iz krožišča.


Obnova kolesarske in pešpoti

V Mestni občini Novo mesto se bo začela tudi obnova kolesarkse poti in pešpoti ob Topliški cesti, kjer bo MO NM v prvi fazi projekta investirala 190.000 evrov. S tem se bo uredila povezava za kolesarje in pešce od križišča Ulica Slavka Gruma in Irče vasi do križišča pri priključku avtobusne postaje Novo mesto. Nova kolesarska pot z javno razsvetljavo se bo navezala tudi na predvideno kolesarsko povezavo Bršljin – Drska preko načrtovane brvi v Irči vas, s katero bomo nato še dodatno izpostavili Olimpijski center Novo mesto, ki je bil letos nadgrajen z dodatnimi tribunami in sanitarijami.


Nova stanovanja


Približno 200 novih stanovanj bo v prihodnjih letih zraslo v Podbrezniku, kjer bodo gradili dva stanovanjska bloka, Stanovanjski sklad Republike Slovenije pa tri. Enako število novih stanovanj bo SSRS gradil tudi na območju Brod-Drage. Med njimi bo tudi približno 30 t. i. oskrbovanih stanovanj. Brod-Drage bo poleg stanovanj ponudil tudi zemljišča za gradnjo hiš, in sicer za 14 prostostoječih hiš, 28 vrstnih hiš in 15 dvojčkov, kar skupno znaša 57 zemljišč za odkup. Načrtovana gradnja stanovanj v Podbrezniku bi lahko stekla hitro, morda že v drugi polovici leta 2021.


V izvenmestnih krajevnih skupnostih nova komunalna infrastruktura

Trenutno Ždinjo vas opremljajo s sodobnimi kanalizacijskim in vodovodnim vodom, uredili pa bodo tudi nov vodohran.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih