fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Kako potekajo aktivnosti z izgradnjo tretje razvojne osi v Novem mestu?

Kaj se trenutno dogaja z izgradnjo tretje razvojne osi na območju Mestne občine Novo mesto?

1.in 2. etapa 3. razvojne osi jug: v mesecu maju poteka ustna obravnava stranskih udeležencev


Kot so zapisali na DARSU poteka na 1. in 2. etapi 3. razvojne osi jug izdelava projektne dokumentacije za pridobitev mnenj in gradbenega dovoljenja. “Pridobljena so vsa pozitivna mnenja pristojnih mnenjedajalcev na dokumentacijo, vključno z mnenjem Agencije RS za okolje,” pravijo. Trenutno je v mesecu maju predvidena ustna obravnava stranskih udeležencev, potem pa sledi izdaja gradbenega dovoljenja. Vzporedno pa poteka tudi postopek pridobivanja gradbenega dovoljenja za prestavitev magistralnega plinovoda, katerega izdaja gradbenega dovoljenja predvidevajo v maju oz. juniju.

Usklajevanje sporazume z MONM v teku


“Pred pričetkom gradnje pa je potrebno z Mestno občino Novo mesto skleniti sporazum o ureditvi medsebojnih razmerij v zvezi z izgradnjo hitre ceste na odseku od priključka Novo mesto vzhod do priključka Osredek 1. in 2. etapa 3. razvojne osi jug in sočasno izvedbo del. Je pa usklajevanje sporazuma v teku,” pravijo iz DARS-a.

3. in 4. etapa 4. razvojne osi jug


V juniju 2020 je bila sklenjena projektanska pogodba za izdelavo DGD in PZI dokumentacije, pretežni del geološko geomehanskih del pa je zaključenih. Tako se trenutno aktivno nadaljuje izdelava strokovnih podlag in projektiranje.


Trenutno poteka izdaja parcelacijskih odločb

V večjem delu trase hitre ceste je bila parcelacija že izvedena, trenutno pa je v teku izdajanje zadnjih parcelacijskih odločb. Izvajajo pa se tudi aktivnosti za odkup objektov predvidenih za rušitev. “V mesecu marcu 2021 so se pričele aktivnosti odkupovanja zemljišč potrebnih za gradnjo,” pravijo.


Aprila pa so se pričele tudi aktivnosti za izvedbo predhodnih arheoloških raziskav.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih